Menü

GYEREK EDZÉSEK

ninjutsu önvédelem edzés gyerekeknek


Teljesen Kezdő Ninjutsu Önvédelem Tanfolyam..

Ninja Szakkör 5 éves kortól !
Folyamatos csatlakozási lehetősèg.

BUDAPESTEN 7ker. Igènyes tiszta helyen, jó környèken.

‎"Gyermekeinket nem megvédeni kell az élet nehézségeitől, hanem alkalmassá tenni őket azok leküzdésére." önvédelem, harcművészet, ninjutsu gyerekeknek.

Harcművészet edzés 5-10 éves korig

Ninjutsu Önvédelem Oktatás Gyerekeknek.


TESTVÉREKNEK: Két, vagy több rokon (testvér, unokatestvér) esetén, az első után a többi gyereknek minden féláron van.


ninjutsu önvédelem edzés gyerekeknek

Miért jó a Ninjutsu a gyerekeknek?

A Ninjutsu rendkívül jó hatással van a gyerekekre. Nagyban fejleszti nyitottságot és a kreativitást, mivel helyzetmegoldásokat tanulunk gyakorlunk. Mindenféle gyereknek ajánljuk, de kifejezetten pozitív hatása van a “rossz” magatartású, beilleszkedési problémákkal küzdő, vagy hiperaktívnak titulált lurkókra. Természetesen csodát tenni nem tudunk csak különböző harcművészeti feladatok végrehajtásával inspirálni tudjuk a gyerekeket a közös munkára és fejlődésre.

A gyerekek mozgásérzéke 5-6 éves korban hirtelen fejlődésnek indul. Ez a kor egyben a szellemi fejlődés, a különböző személyiségek kialakulásnak fontos időszaka is.

A gyereknek a harcművészet edzés olyan hasznos elfoglaltság, ami fizikai, szellemi és etikai téren is pozitívan hat a fejlődésükre. A Tradicionális hagyományokat tiszteletben tartva fokozatosan önfegyelemre neveljük őket. Meg kell tanulniuk csoportban és egymással dolgozni, a gyakorlás közege a gyerekeket helyes tartásra neveli, mozgásra ösztönzi. Segíti a másokkal való együttműködés könnyebb elindítását, és a pozitív emberi kapcsolatok megteremtésének alapjait tanítja meg.

Egyre változnak át a városok, eltűnnek az olyan helyek, ahol a gyerekek önfeledten és kreatívan kedvükre játszhatnak. Pedig rendszeres mozgásra a gyermekeknek van a legnagyobb szüksége. Ezért nem mindegy, hogy milyen körülmények között sikerül ezt az igényüket kielégíteniük. Van ahol balesetveszély, durvaság, az egymással való ellenségeskedés hangulata, kudarcélmények frusztrációja fenyegetheti őket. A Ninjutsuban az ilyesmi dolgokon igyekszünk felül emelkedni és túl lépni, hogy ne ezek legyenek az élet és a fejlődés mozgató rugói. Nagyon jó helyen a 7.kerületben tartjuk a tanfolyamot, a Bhaktikutir Spirituális légkörében.

A technikák – a felnőtt csoporttól eltérően – könnyen megjegyezhető, nagy mozgásteret igénylő, veszély nélküli technikák, melyek nem a harcra vannak kihegyezve, sokkal inkább az ügyesség, állóképesség, kitartás és egyéb készségeket fejlesztjük, melyekre ebben a korban a legnagyobb hangsúlyt kell fektetni. A feladatokat minden gyerek könnyedén el tudja sajátítani.

ninjutsu önvédelem edzés gyerekeknek 

Már 5 éves kortól elkezdhető!

A Ninjutsu Harcművészet oktatása  5-10 éves korig történik.

A csoportban a foglalkozás célja a mozgás megszerettetése a gyerekekkel, amely ha ebben a korban kialakul, nagy valószínűséggel megmarad egész későbbi életük során, de minden képpen egy olyan mozgás kultúrát ad, mellyel nagyban javítják az esélyeiket más sportokban, a szellemiséggel pedig az életük során.

A mozgásfejlődés szempontjából feltétlenül szüksége van egy gyermeknek a kötetlen mozgásra. De a szervezett testgyakorlás azt is jelenti, hogy a mozgásban rejlő egészséges fejlődést segítjük, irányítjuk. Fejlesztjük a gyermekek állóképességét, egyensúlyérzékét, izomrendszerét, testi erejét, a test koordinációs mozgását, tehát egész személyiségét és persze mindezzel levezetjük a  felesleges energiákat is, sok játékkal.

Az Ninjutsu harmonikus mozgáskultúrát tartalmaz, amely kíméletesen terheli a még gyermeki, fejletlen csontozatot és izomzatot, ugyanakkor megerősíti, rugalmassá és rendezetté teszi a gyerekek testét felkészítve és segítve annak természetes, fokozatos fejlődését. A mozdulatok elősegítik mozgásuk koordináltabbá és tudatosabbá válását. A gyakorlással a gyerekek türelmet, figyelmet és önfegyelmet tanulhatnak, miközben megismerkednek a társaikkal való kommunikáció egy különleges formájával.

ninjutsu önvédelem edzés gyerekeknek

Mi történik az edzésen?


Az edzőhelyre lépve meghajlással, tisztelettel köszöntjük egymást, mint ahogy az egy ninjutsu edzésen szokásos. Az edzés bemelegítésből, esések, gurulások gyakorlásából, leszorítás és dobásgyakorlatokból áll, melyeket különféle játékokkal tesszünk még izgalmasabbá.

A gyerekek nem csak a Ninjutsu technikákat gyakorolják a harcművészeti foglalkozás alatt, hanem az alap testi erőt, a mozgáskészséget is fejlesztik. Különböző ügyességi játékok, páros-egy lábon ugrálást, talicskázást, sebesült cipelést stb, kiegészítő jóga gyakorlatokat is végeznek.

A Ninjutsu gyakorlásának célja nem elsősorban az önvédelmi, túlélési technikák mechanikus elsajátítása, és nem is a versenyekre való felkészülés, hiszen a ninjutsuban nincsenek versenyek, mint a küzdősporttá alakult irányzatokban. Így a gyerekek nyugodtan tudnak gyakorolni, a győzelem vagy vereség érzése nélkül.

Az edzéseken magunknak gyakorlunk, hogy megismerjük és tágítsuk a saját mozdulataink lehetőségeit. Az ninjutsu nem arról szól, hogy fájdalmat okozzunk a másiknak. De meg tanulunk ütni, rúgni, és főleg kontrollálni ezeket a mozdulatainkat. Főleg azért, hogy az életben ne akarjuk csak úgy bármikor alkalmazni.

A gyerekek eleinte, ugyan úgy mint a felnőtt kezdők, szivacson gyakorolnak, de aztán ahogy haladnak az úton, úgy sajátítják el később a rendes, valóságban is előforduló különféle padló burkolatokon való biztonságos sérülés mentes mozgást.

Megtanuljuk megvédeni magunkat és másokat akik védelemre szorulnak, valamint azt, hogy fel tudjuk mérni az esetleges szituációk súlyosságát, hogy közbe kell-e avatkoznunk.

A támadó az edzéseken mindig a partnerünk, aztán cserélve ránk kerül a sor.

FONTOS: Ez egy harcművészeti tanfolyam, és az edzésen a gyerek és az oktató megütik és megrúgják egymást. Természetesen csak a tanulás és fejlődés céljából…

A csoportban évente kétszer (Vagy különleges tehetség és odaadás tanúsítása esetén akár többször is) lehetőség van vizsgát tenni, melyet ha sikeresen teljesítenek, a kyu-fokozatot kapnak. Ez célt adhat edzéseiknek. A vizsgarendszer 10 fokozatú, amely 10-1. kyu-ig terjed. Teljesítése után, ill. 15 év felett lehet bekapcsolódni a felnőtt edzésekbe, ill. a felnőtt vizsgaanyagba. A gyerek kyu fokozatok nem azonosak a felnőtt kyu rendszerrel, de 15 éves korukig ha teljesítik mind a 10 gyermek fokozatot, akkor automatikusan a felnőtt zöld őv 8 kyu fokozatnak fog megfelelni.
Ninjutsu önvédelem edzés gyerekeknek Budapesten

Gyakran ismételt kérdések:

Mit tanulunk a Ninja szakkörön?

Azt tanuljuk meg a gyerekekkel, hogy miként használjuk fel azokat az energiákat amik egy szülőnek, végtelennek tűnnek és nagyon lefárasztják. Megtanuljuk, hogyan tudják magukat lefoglalni edzéssel egyedül, akkor is, ha nincs kedve senkinek játszani, foglalkozni velük és unatkoznak. És így nem a csibészségen fog járni az eszük, hanem azon, hogy gyakoroljanak. Ettől fejlődik a tudatosságuk és egyre ügyesebbek lesznek. Ráadásul a napi mozgás igényük is garantáltan ki lesz aknázva, ráadásul úgy, hogy közben fejlődnek.

Milyen ruha kell?

Kezdetben megfelel bármilyen hosszú szabadidő nadrág (cipzár és csat nélkül), felülre pedig egy egyszínű póló. (Ezek színe lehetőleg legyen fekete) Ha a gyakorlás komolyra fordul, akkor idővel érdemes egy edző ruhát vásárolni.

Tornacipőt lehet használni, de általában tabiban (Tradicionális edző cipő), vagy zokniban gyakorlunk. Papucsot érdemes hozni, mert a cipőt a bejáratnál le kell venni, hogy megőrizzük a dojo tisztaságát.

Milyen tulajdonságokra tesz szert az a gyerek aki a Ninja szakkörre jár?

  • Ügyesség, állóképesség: Elsősorban a gyerekeket nem verekedni, harcolni tanítjuk, hanem túlélni, vagyis a gyerekedzés főleg az ügyességre és állóképességre, valamint helyes tartásra van kihegyezve. Ugyan úgy mint a felnőtt képzés, mert ezek elsajátításával és megfelelő szintre emelése után kezdünk csak neki a valódi harcművészetnek, ha elérték a megfelelő szellemi érettséget. ettől nagyon nagy mértékben megjavul a fizikai és szellemi ügyességük és állóképességük is.
  • Önbizalom: Mivel a gyerekeket megtanítjuk, hogyan foglalják le magukat, így meg fogják ismerni saját értékeiket és megerősödik az önbizalmuk, valamint az önmagukért való kiállásuk is felerősödik.
  • Megoldás centrikus élet és gondolkodás mód: A ninjutsut tanuló gyerekek elsősorban nem a probléma, hanem a megoldás centrikus gondolkodásmódot sajátítanak el, amire nagyon nagy szükség van a manapság. Főleg mert annyi nagyon negatív gondolkodással, és félelemmel találkoznak manapság a gyerekek a mindenféle médián keresztül.

  • Agresszió és stressz kezelés: Megtanuljuk, hogy mik az érzések, megérzések és hogyan kell őket kezelni, használni. Főleg miként kell kezelni a dühüket, amikor valami olyan dolog történik ami dühíti őket. Mindettől sokkal könnyebben kezelhetőek lesznek és csökkennek a problémák, ami a rossz magaviseletükből adódik. Rendet és fegyelmet tanulunk szeretettel.
  • Személyiség fejlesztés: Elsősorban azt tanuljuk már a gyerekekkel is, hogy saját magukat miként győzzék le, nem pedig másokat. Vagyis nincsenek versenyek, csak a tréningen maximum egy-egy játék folyamán. Megtanulunk csapatban egymást segítve dolgozni, és játékosan sajátítjuk el a jó élethez szükséges alap elveket. Azt sajátítjuk el a gyerekekkel, hogy miként hozzák ki magukból a maximumot.

Edzés előtt kevesebb, mint másfél órával enni, fél órával pedig inni nem tanácsos!

Ninjutsu önvédelem edzés gyerekeknek Budapesten

Hol és Mikor van az edzés?

1. Budapest Belváros. Az Oktogonnál.
Iskola Művelődési és Kulturális Központ

Cím: Budapest, Király u. 75.

KEDD-CSÜTÖRTÖK: 1700-1800
(edző: Horváth Ádám Sensei)
(edző: Tallódi Zoltán Senpai)

Mennyibe kerül?

Az első hét ajándék, vagyis az első 2 edzésen ingyenesen vehettek részt (Figyelem, a 2 alkalom egy naptári héten vehető igénybe.) Az első hónapban ajándékba adjuk a Dojo tagságot, így a Dojo-tagokra vonatkozó kedvező árakat lehet igénybe venni ebben az időszakban automatikusan.

Utána, ha tetszik a tréning, akkor a következő hónapban válthatnak a gyerekek Éves Dojo tagságot , mely 10000 forint. Ez egy évre szól és jár hozzá egy ajándék póló. Továbbra is a   Dojo tagjaira vonatkozó kedvezményes díjakat használhatják. Családonként egy éves tagsági díj elég, és az egész család dojo tagnak számít.

Szülőknek: Azoknak a gyerekeknek a szülei, akik Tagjai a Dojonak, kedvezményesen vehetnek részt a Japán Energia Gyógyászati képzésünkön, valamint beavatást kaphatnak a Reiki gyógyítás tudományába.

 

Árak Dojo Tagoknak:

Havi bérlet:

10000Ft

1 alkalom:

2000Ft

5 alkalmas bérlet:

8000Ft

10 alkalmas bérlet:

12000Ft

  • Dojo tagnak számít az aki és az egész családja is: Évente egyszer legalább 10000Ft adománnyal támogatja a közösséget, hogy felszereléseket vásároljunk. Mindenki aki dojo tag ezért kap egy pólót, plusz kedvezményesen vehet részt Reiki tanfolyamokon, valamint a Dojo tagoknak járó kedvezményes díjszabás vonatkozik rá.
  • Ha van érvényes  havi bérletetek, akkor +2500Ft-ért válthatsz havi ZenDoin Japánt Tartásjavító és Gerincterápiás Korlátlan Jógabérletet is.
  • Diákoknak: 10% kedvezmény, érvényes diákigazolvány bemutatásával.
  • Rokonoknak: 50% kedvezmény, A családból a második embernek (testvér, szülő, gyerek)  féláron van minden.
  • Katonák, Rendőrök, Mentősök, Tűzoltók 50% kedvezménnyel vehetnek részt a foglalkozásainkon.

(A kedvezmények nem összevonhatóak.)

Nem tagoknak:

Ha nem szeretnétek a Dojo állandó tagjai lenni, csak szeretnétek nálunk részt venni az edzéseken, akkor:

Havi bérlet:

Az adott hónap összes edzésén részt vehetsz

12000Ft

1 alkalom:

2500Ft

5 alkalmas bérlet:

10000Ft

10 alkalmas bérlet:

15000Ft

(Az árak önköltségesek és adomány jellegűek)

Az árak az épp aktuális jelent ábrázolják, a változtatás jogát a körülmények alakulásának megfelelően fenntartjuk.

Jelentkezés:

(Ha vette a rendszer a jelentkezésetek, akkor megjelenik egy jelentkezésed sikeres oldal, valamint kapsz egy emilt is a regisztrációdról és sok szeretettel várunk. Ha nem jelenik meg, vagy nem kapsz emilt, akkor írj mailt légyszíves, mert a technika ördöge állt az utunkba. Még van 8 hely )

(már csak: 7 hely)


Név:*
Email:*
telefon:*
gyermek neve:*

Ninjutsu Önvédelem Gyerekeknek, Ninja Szakkör 5 éves kortól